WERKWIJZE

Tijdens mijn sessies zorg ik ervoor dat het hoofd, het hart maar ook het bekken aangesproken raken. Ik daag je op een vaak speelse manier uit om met de energie vanuit deze verschillende niveaus in contact te komen en/of blijven en van daaruit de verbinding te maken met je partner’.

Ik kies voor een eclectische aanpak vanuit een holistisch perspectief op ontwikkeling. Daarbij maak ik onder andere gebruik van de volgende methoden en technieken.


Non Violent communication
Ofwel jullie leren ‘geweld’- loos te communiceren. Wanneer lastige situaties op een geweldloze manier worden besproken en gevoelens worden geuit, kunnen de triggers die zijn ontstaan op het gebied van de gespreksvoering verdwijnen.   
fem’S
Door situaties te bekijken vanuit Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel niveau, kan er inzicht komen in de waarden en emoties die onder ons gedrag liggen. Het uitten van deze emoties in het bijzijn van de ander kan veel in beweging zetten.
traNSACTIONELE ANALYSE
Door te ervaren welke rollen we aannemen ten opzichte van elkaar en waarom we dat doen, krijgen we de ruimte andere keuzes te maken. Hiermee oefenen we. We kunnen hierdoor een nieuwe start maken. Stap voor stap leren we hoe we vanuit onze volwassen rol in onze relatie kunnen bewegen.


systeemgericht werk
We dragen vaak overtuigingen en verantwoordelijkheden met ons mee vanuit ons systeem van herkomst. Deze vaak – belemmerende- overtuigingen in kaart brengen, en ervoor kiezen deze te laten voor wat ze zijn, ontspant vaak het huidige systeem.


‘The Work’ Byron katie
Is het waar wat we denken, zeggen en voelen? Hoe kan ik echt weten dat het waar is? Door de juiste vragen te stellen kunnen we onszelf op een gezonde manier in twijfel trekken, en onderzoeken hoe ons leven en onze relaties er uit zouden zien zonder bepaalde gedachten. 


Wheel of consent
Voor wie doe je wat je doet? Waardoor krijg je niet wat je wilt? Hoe stel je grenzen? En uit je voldoende wat je graag wilt? Kortom: hoe zuiver is jullie uitwisseling? Zeker als het gaat om intimiteit. Met de Wheel of Consent als tool kom je hierin soms achter diepgewortelde patronen die je relatie ongewild onder druk zetten.