Iets over mij …

Ben je benieuwd naar wie ik ben, waar ik voor sta en wat mijn achtergrond is? 

Lees dan hier verder. 

‘Een boom zonder stevige wortels geeft geen vrucht’

Mijn naam is Mirjam Douma , 48 jaar en moeder van Django van 9. 
De mensen om mij heen omschrijven mij als energiek, nuchter, creatief, direct, invoelend, intuïtief en analytisch. Als relatiecoach beschik ik over een solide basis met een achtergrond als inrichtingswerker (
HBO-SPH) binnen de geestelijke gezondheidzorg en de communicatie branche. 

Ruim denkend

Op mijn 18 e ben ik gestart met een zoektocht naar mijn diepere drijfveren. Ik was vroeg bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en daarbij diverse soorten spirituele beoefening. Van Transcendente Meditatie tot plantmedicijn reizen. Van Vipassana tot Joe Dispenza. Van Ademwerk tot energetische heling. Van koude baden tot Taoïsme. Het heeft me veel laten zien en beleven. Telkens weer op zoek naar een betere versie van mijzelf. Ik kan wel zeggen dat ik van weinig opkijk bij wat mensen denken of doen. Ik hoor vaak terug dat ik ruimdenkend ben. Uit deze zoektocht is mijn allerbelangrijkste les simpel: niets beklijft als je niet met je beide benen stevig op de grond durft te staan. 

Theater,
tantra & communicatie

Naast mijn basis in de GGZ ben ik opgeleid als actrice en theatermaker en inmiddels 15 jaar werkzaam als ZZP’er in de meer toegepaste vorm van actrice: trainingsacteur. Communicatie was en is mijn fascinatie. Mijn andere is intimiteit en relateren. Als acteur draag ik met veel liefde op een speelse manier bij aan andermans persoonlijke of professionele ontwikkeling op het gebied van communicatie.

Een kenmerk voor mij als relatiecoach is mijn ruim 10 jaar ervaring en training op het gebied van verschillende vormen van tantra. Ik heb ervaring in zeer verschillende relatievormen, waarbinnen ik altijd op zoek ben geweest naar een balans tussen het ervaren van vrijheid en autonomie enerzijds en verbinding en veiligheid anderzijds.


Opleidingen

Naast mijn achtergrond in de pedagogische hulpverlening (HBO SPH) is mijn docentschap in de Yin Yoga is merkbaar in de coaching. Mijn persoonlijk werk vanuit de Traditionele Chinese kijk op gezondheid, (waartoe de Yin Yoga behoort) in combinatie met mijn werk op het gebied van de tantra resulteren in een zeer holistische benadering van verbinding en relaties.

Inmiddels ben ik door het  Sonnevelt Opleidingsinstituut opgeleid als relatiecoach. Ik kan nu dat wat ik leef, inzetten om een ander een stap verder te brengen. Naast deze opleiding heb ik in 2024 de leerweg de 6 coachhoudingen van Karen Walthuis afgerond. Schrijfster van o.a. ‘Wisselende Contacten’ en ‘ Relationele Verleidingen’. Tevens heb ik een intensief persoonlijk trainingstraject voltooid, gericht op EFT en de specifieke begeleiding van Open Relaties bij Rhea Darens. Schrijfster van ‘Een open relatie niet voor watjes’.